четвъртък, 15 август 2013 г.

Стратегическата Малта по време на празниците



Стратегическата Малта по време на празниците
С идеалното стратегическо кръстопътно местоположение на Малта, а именно  в центъра на Средиземно море се определя и нейната дълга история като една арена на нашествия и много окупация. Така наречената колония на финикийци, римляни, сицилианци,картагенци, араби, нормани, французи византийци .От година 1530  до 1834 година малката  Малта е резиденция на изветсният тогава Йоанитския орден. Като страната получава независимост от последната си владетелка , това е  Великобритания през 1964 година. Успява през  2004 г. Малта да стане и  член на Европейският Съюз. Сега идват невероятни септемврийски празници и акорешите можете да си прекарате ан едно такова богато място от към история и архитектура.Малта е разположена на невероятен Малтийския архипелаг, който е съставен от 3  населени острова, а това са  - Малта, Комино и Гозо  , както и три необитаеми  Филфла и Коминото, Свети Павел острова.
Архипелагът се намира на около 90 км южно от красивата Сицилия и на 250 км от Северна Африка мястото и е идеално от там, може да се предприемат много други пътувания и да продължите своите екскурзии до местата за където сте мечтали през своят живот. Може да се каже, че най-голям е остров Малта , който е с дължина  27 км, и е широк 14,5 км, а неговата дължината на брегова линия е 137 км., където се намира и Валета , която е  столицата, с такава брегова линия можете да си представите удоволствието от залеза и изгрева на Слънцето. И дали сте решили да предприемете пътуванеГърция – септември или пък до място като Малта е важ избор.Добре е да знаете, че брегът на острова е  по - скалист, и е съставен от множество малки заливчета, които образуват естествени пристанища, много красиви пясъчни плажове и стръмни клифове от където гледката е незабравима. Самата вътрешност на острова е заета от по - ниски хълмове, които са с грижливо оформени тераски по склоновете, на които се отглеждат видове култури. Интересното е , че в Малта няма реки и езера , но  все пак цели 50% от нейната площ се обработва.Сладката вода, която се използва  за напояване и консумация се получава чрез специална  преработка на солена морска вода.
Доато на остров Гозо , той е с  четири  пъти по-плодородни почви от остров  Малта, върху който се отглеждат и много висококачествени лозя, зеленчуци и  различни плодове без които едно такова място просто не може. Макар и със своите ограничени природни ресурси, Малта се развива с изключително високи темпове.

Няма коментари:

Публикуване на коментар