сряда, 5 ноември 2014 г.

Няколко полезни съвети за справяне с придирчиви към храната деца




Няколко полезни съвети за справяне с придирчиви към храната деца

Всяко едно дете минава през периода на придирчивост към храната, която поема. Родителите трябва да са търпеливи. Тук ще ви предложим един кратък списък с нещата, които можете да правите за да ви бъде по-лесно да се справяте с придирчивостта  към храните.

Първото е да предлагате ястия, които цялото  семейство яде. Това е вариант да включите някои храни, които обикновено не консумира и да се залъже  и  да ги изяде без да заподозре, че те са там. Не слагайте същото количество храна на детето ви както на вас. Нека бъдат по – малки порциите му. Ако то има приятели, които имат завиден апетит, можете да ги поканите на гости или негов близък роднина, който много обича. Децата понякога ядът заради някой друг, колкото и странно да е това. Грешка е да  принуждавате детето да яде, излишните караници също не са добър начин. Ако детето си играе с храната в чинийката, просто му я махнете. Често срещана грешка е родител да дава постоянно нещо на детето си между самите хранения.Било то сокче или нещо сладко, солети. В такъв случай то с право няма да усеща глад и няма да се нахрани качествено когато е часът за това. В днешно време всички родители работят по много часове. Вече се предлагат супермаркет онлайн, от които може да се поръча храна за дома. Желателно е  напитките да са  след ядене, тъй като по този начин не се  разваля апетита. През определен период от време му предложете нови храни с нови вкусове. Млякото не е заместител на хранене!
Имайте предвид и , че децата имат склонността да копират родителите си. Ако вие се храните добре, то има големи шансове и детето ви да ви последва. Можете заедно да приготвяте закуската. То да реди продуктите върху сандвича си или да донесе нещо. Внимавайте обаче къде поставяте препарати- перилни и други почистващи в тези моменти.  При откъс да се храни, не изпадайте в паника и не се ядосвайте.  При един по продължителен откъс се обърнете към лекар. Можете да му сложите малко храна в чинията и веднага да го похвалите когато си взема,  дори и да е яло само няколко хапки. Опитайте се да направите храненията приятни.  Както нашите, то така и на децата вкусовете се променят. Затова на масата е важно да има разнообразие от различни храни, които да са приготвени всеки ден. Ако днес не обичат една храна, то след седмица може и да стане обратното.

Няма коментари:

Публикуване на коментар