понеделник, 25 май 2015 г.

Начини за насърчавана към здравословна храна




Начини за насърчавана към здравословна храна
 Нека поговорим за здравословната и разнообразна храна е от изключителна важност за растящите нужди на деца. Има случаи, в които те са по капризни и придирчиви към поднесете им храни и ако то не иска да ги яде има няколко начина, с които да се опитате да се справите. Първото е да се опитате да му предложете по – голямо разнообразие от храни. Все пак дори и да не е толкова здравословно, важното е да хапне нещо, а не да стои гладно. При откъс да взема видове плодове и зеленчуци, ги направете по-привлекателни и изкушителни дори можете да си поиграете и да станат забавни, но ще бъде голяма грешка ако се опитате да прикриете негова не любима храна между другата. Детето трябва да яде защото иска самото то. Опитайте се да го насърчите да се храни. Покажете му как се извършват проверки на пожарогасители и всички системи, които се грижат за вашата безопасност, нека да е наясно.
 Сервирайте ястието му като сте го представили по привлекателен и игрив начин. Можете да направите и поръчка на храна, с която една вечеря да дойде на вратата ви, така детето може да се почувства по важно и да му се стори различна храната. Подредете в чинийката му плодовете и зеленчуците под формата на фигурки, като усмихнато човече.
 Всеки един родител е важно да обръща внимание на децата си, тъй като те са още малки, а детето нужно да знае какво да яде и за целта можете да направите график. Това включва определено време за храна. От полза би било ако говорите през останалото време за храна и винаги когато е възможно нека да избира какво да му приготвите. Давайки им малко повече свобода, те ще разберат че им имате доверие. Отивайки за ремонтиране на пожарогасители те ще се чувстват полезни. Давайте му същата храна, каквато и вие ядете. Разбира се при една доставка си остава само за вас, но на него можете да му сипете сок и така да пиете заедно своята напитка. Едно дете трябва да яде предимно балансирана храна в менюто си. Децата знам, че гледат от родителите си. Полезно би било то да вижда честа употреба на плодове, зеленчуци, зърнени храни както и на по - нискомаслени млечни продукти, така му давате добър пример. Бъдете внимателни, детето ви да не е с наднормено тегло. Ако едно дете има този проблем, то има висок риск и като по – голям да остане с такова. Имайте предвид, че всеки един организъм си има своите любими храни и предпочитание, на сила не става нищо. Ваше задължение е да предоставяте на децата си здравословна храна, от която да избират кое да поемат.

Няма коментари:

Публикуване на коментар