сряда, 22 август 2012 г.

Права и стоки на всякъде ...

Понякога се чувстваме истински потребители и клиенти едва когато прекрачим прага на лъскаво заведение или мол. Това не трябва да е така, защото правата ни на клиенти са еднакви на всякъде и трябва да ги отстояваме, защото тези, които ги нарушават просто ни ограбват по този начин.

Независимо дали сме на почивка или в ежедневието ни. Независимо дали сме на море или планина. Изобщо където и да се намираме в България и извън пределите на родината трябва да сме наясно с  това, което можем и трябва да изискваме от обслужващите ни търговци и консултанти. В днешния динамичен свят почти винаги човек ползва дадена услуга независимо, че понякога дори не го осъзнаваме. 

Ето един пример: замисляли ли сте се, че когато се разхождате по тротоара на бул. Гешов в София всъщност вие ползвате услугите на столична община, която се грижи за него с вашите собствени данъци. Когато има риск да паднете в дупка намираща се на него, кои трябва да поеме отговорността? Повечето пъти я прескачаме и отминаваме без да си даваме сметка, че някои не си е свършил работата, а ние в същото време сме си платили за това!

Това разбира се е доста фрапантен пример и има далеч по-адекватни и нормални от него, но исках да покажа, че трябва да знаем правата си във всеки момент.

Ето още един блог, които поддържам: Бижута, облекла и аксесоари- той е за по-луксозни стоки и не акцентира толкова върху правата на потребителите, но двата блога имат доста общо и може от време на време да хвърляте по едно око и тук.

Хубави дни и до скоро :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар