понеделник, 30 ноември 2015 г.

Затлъстяване. Как да се преборите?




Затлъстяване. Как да се преборите?
 В България все по често започнаха да извършват различни прочувания, които  разкриват основните причини за напълняването. Факт е че страната ни е в челните класации позатлъстяване и с всяка изминала година отива все по напред, което е силно обезпокоително. От  доставка на плодове всеки един може да си поръча здравословна храна или продукти, с които да приготви своят обяд, закуска или вечеря. Проучвания на определен сайт в България показва и разкрива навиците на хората с наднормено тегло в страната. Това изследване има за цел да  изследва хранителните навици, както точно е  нивото на физическа активност и разбира се здравословното състояние на няколко хиляди  човека с наднормено тегло, около 4000  на брой. Получените резултати разкриват едни от главните  причини за напълняване сред нашата нация.
Една от ясно изразените тенденции е липсата на правилни  навици за редовно хранене у българина. С най - висок процент са  хранят, които се хранят само по 2 пъти на ден,а един Един на всеки 10  се храни по веднъж на ден. Хората с проблеми с килограмите, всеки ден  пропускате своята закуска, а закусващите  предпочитат тестени изделия. Вече съществуват голям брой сайтове, които предлагат качествена и здравословна храна и ако нямате време сутрин да си приготвите, можете да си поръчате заедно онлайн супермаркет, които са напълно достъпни за всеки един.
Едно от основните оправдания  за пропускането на хранене са липсата на време.  Тук е важно да уточним за всеки един, който е с нередовно хранене, че това нередовно хранене, или казано по точно, с всяко едно  пропускане на едно от основните хранения за ден, се води до сериозни проблеми с метаболизма, а от там до проблеми с теглото.  Голяма част от хората съвсем  погрешно пропускат хранене, в стремежа си да отслабнат бързо. Но за жалост се получава точно обратният ефект, с едно силно  забавяне на метаболизма  и натрупване на излишни килограми, след това.  Едва ли ще ви изненадаме, ако ви кажем, че от направените проучвания, тестените изделия заемат второ място в класацията на хората с наднормено тегло. Това са храни, които често биват предпочитани за консумация от хората.  Предимно сладките храни са основните изкушения за анкетираните, след това е ред на пържените храни.  Вие каква храна предпочитате за обяд? При това изследване се вижда, че около 67 % избират готвени ястия, салата, супа и т. н. следвана от бързата храна и на последно остават аламинутите. Важно е всеки един да намери златната среда за едно по умерено хранене, за да не се получи ефекта на  наднормено тегло. Вит от кой тип хора сте? От тези, които хапват здравословно или се изкушавате твърде често?

Няма коментари:

Публикуване на коментар