неделя, 9 март 2014 г.

Защо Samsung е най-предпочитания смартфон?

Технологиите винаги са се развивали стремително бързо, но в последно време можем да се радваме на непрекъснато усъвършенстване на технологиите и тяхното популяризиране все повече. С това популяризиране и борба между различните водещи компании цените са следващия фактор, който привлича клиенти и за това те също така стремително падат надолу.
У нас от сравнително скоро смартфоните станаха масов аксесоар и при това достъпни за всеки. Ако преди години един мобифон или първите GSM-и се равняваха на заплатата ви, то сега можете да си намерите чисто нов смартфон за по-малко от 200 лева.  Разбира си сега качеството играе важна роля, но предвид, че масовия потребител на мобилни услуги сменя мобилното си устройство на 2 до максимум 3 години качеството бива леко пренебрегнато. И все пак статистиката показва, че най-търсения и купуван смартфон е Samsung. Именно за това във всеки един магазин за аксесоари можете да намерите кожен калъф за samsung galaxy s4, дори това да е най-новия модел на пазара за момента. Всякакви други резервни части все още не са излезнали на пазара така масово, защото се смята, че през първата година от излизането на нов модел на телефон почти  никой няма да се нуждае от сервиз.
И все пак какви са причините именно този модел да бъде предпочитан пред другите марки? Нека разгледаме главните характеристики и аксесоари като кожен калъф за galaxys4 преди да продължим нататък. На първо място, когато се избира телефон стои камерата и нейните функции. Този Samsung  е първия смартфон, който има функцията да снима едновременно с предната и задната камера, това дава възможност и за бързо споделяна на снимки от мястото на което се намирате, както и да водите видео разговори.

Но нека отдадем нужното внимание и на другите характеристики на телефона: процесора е четириядрен (нещо, което все още не масово), 2 мегапиксела на предната камера (напълно достатъчно за видео разговор) и цели 13 мегапиксела на задната като има освен светкавица (не всеки смартфон разполага със светкавица), а и автоматично фокусиране на обектите. Преди рекламите на телефоните включваха и характеристиката колко цвята има, сега 16 милиона цвята ви говорят само, че са страшно много и това прави снимките още по-добри. Сензорите, които притежава също са доста – от барометър до сензор за движение, температура и влажност и дори кожениякалъф за samsung galaxy не въздейства на качеството на всички вградени датчици. Но най-уникалното на този телефон е, че не е специфично дамски или мъжки, а стои еднакво добре, както е прекрасен подарък както за нея така и за него!

Няма коментари:

Публикуване на коментар